tisdag 15 december 2009

Frivilliga sällskapsdjur

Hur beige får samlare egentligen bli? Jag kan förstå att man samlar på frimärken, gamla mynt och flickvänner -- men vuxenpoäng!? 

Detta dåraktiga samlande har växt till orimliga proportioner. Nu får väl ändå någon trycka på stoppknappen.  

Det verkar vara främst män som samlar vuxenpoäng. Man (sic) köper köksassistent, skaffar sig fula men praktiska kläder, skaffar barn, skuldsätter sig genom att ta lån på hus, med flera dumheter.

Med andra ord: man (sic) domesticerar sig själv. Ni hör hur det skorrar? Det är som om ett lejon skulle tämja sig själv. Ånej, det får faktiskt lejontämjaren göra.

Att frivilligt gå och skaffa sig vuxenpoäng är att älska sina bojor.

Människan behöver snarare ungdomspoäng. Det är inte mer ordentliga utan mer oordentliga vi behöver bli. Jag talar nu om min egen krets. Vi menar väl, vi är kultiverade, vi har ett "socialt samvete", vi har många böcker i vår bokhylla, vi till och med läser dom - men var är impulsiviteten, improvisationen, det galna (eller ens kloka) infallet, blixten från klar himmel?

Vi talar vackert om Homo ludens (latin för den lekande människan), men det är stört omöjligt att få med oss i någon barnslig lek på en fest. Ack nej, vi är för fina för att praktisera; sånt kan vilken skomakare som helst göra. Teori däremot = vuxenpoäng.

Om det fanns tillräckligt känsliga mätapparater skulle det uppdagas att vi lider av akut busbrist. En Phunometer skulle indikera noll (bedwetter). 


Finns det då inga över 18 som busar? Jo. Våra utsända spioner har i fjärran provinser stött på små horder av kvinnor mellan 20 och 30 år som fortfarande repellerar vuxenpoäng som småbarn repellerar spenat (=The Original Vuxenpoäng). 

Dessa kvinnor är någon slags soldater och det ryktas att de studerat en hemlig manual, skriven av gerillaledaren "C. Tutt L.". (Bara namnet indikerar hög busnivå.) 

Vi rekommenderar alla män att läsa boken på det att de må erinra sig hur man trampar i klaveret, irriterar grannarna, drar olämpliga skämt, kommer hem klockan fem på natten i bara kalsonger, klär sig och pratar utan hänsyn till resten av mänskligheten, och sist men inte minst, pruttar utan skam.